Ulkona sataa räntää tai vettä, maailmalla ihmiset tahtoo pahaa toisilleen ja uutiset ei lupaa parempaa ilmaa eikä parempaa maailmaa...

Olen miettinyt, voiko uutisten katsomisen, kuuntelemisen ja lukemisen lopettaa. Miten paljosta jäisin paitsi? Saisiko erityisen sivuston mukaville ja hyville uutisille? No ei kai, kun hyvä ei myy ja siitä puuttuu sensaatiohakuisuus!

Entä voisiko uutisia lukea eri tavalla? Voisiko huonon takaa edes joskus löytää jotain hyvää?

Harvoin, vaikka sitäkin siellä varmasti on!

Olen töissä päiväkodissa ja tapanani on kertoa lasten vanhemmille lapsen päivästä 'hampurilais tekniikalla'. Lasten päivät sisältävät paljon tapahtumia niin hyvässä kuin hankalassakin. Tällöin kerron vanhemmille ensin hyvää, välissä suolakurkkuna harmillisempaa ja lopuksi päivän paketti kasaan positiivisella kannustuksella. Kaikkea tapahtui ja kaikesta opittiin. Uutiset olivat kuitenkin hyviä vaikka saattoi olla jotain tylsää välissä.

Uskaltaisiko tai osaisiko uutisten tuottajat tehdä samaa? Lisätä huonoon aiheeseen jonkin positiivisen lisäyksen, kannustuksen? Vähentäisikö se uutisen arvoa tai totuutta?

- 'Irtisanottuja oli 200, mutta heidän ammattitaidollaan on varmasti kysyntää muualla'

- 'Maahanmuuttajat täyttävät uimahallit, mutta on hienoa että he ovat löytäneet arkeensa urheilun'

- 'Sota runnoo maata, mutta kansan joukossa on silti toivoa paremmasta'

 

Me tarvitsemme toivoa paremmasta, sitä pientä kukan alkua kivikasan keskellä. Nyt sataa räntää, mutta se ei haittaa sillä kaapissa on jauhoja, sokeria ja mausteita minähän voin leipoa.