DSC_1458.jpg

Maailmamme täytty päivittäin eri äänistä sekä väreistä. Hiljaisuudesta löytyy helposti joku ääni ja pimeydessä ei välttämättä ole vain mustaa. 

Mitkä pienet arkiset äänet tekevät onnellisiksi? Mitkä saavat ihokarvat pystyyn? Tai mitä ääniä ei enää edes huomaa?

Huomasin eräänä aamuna täyttäessäni ristikkoa, miten omanlainen ääni onkaan lyijykynässä kun kirjoittaa. Riippuu tietenkin paperinlaadusta, mutta tuo tietty paperi ja lyijykynä... Ääni oli kaunis. Ei sellaista ääntä saa tietokoneella kirjoittaessa aikaiseksi ;) Entä paljain jaloin kävely vaikkapa asfaltilla tai hiekalla? Pakkaslumen ääni kengän alla tai pakkasen tuottamat äänet metsässä? Kaikki ne sadat äänet, jotka palvelevat aistejamme laajemminkin.

Mitä ovat ne äänet jotka jäävät arkisen elämämme taustaääniksi? Äänet, jotka tuottavat yksittäin muistoja tai kuuluvat vasta, kun tiedostamme ne uudelleen. 

Ehdotan, että pysähdymme unohtamiemme äänten löytämiseen kerran päivässä tai edes viikossa... Se tuo onnellisuuden tunnetta ja maailmaa kuuntelee taas ihan uusin korvin!

Kesä on värejä täynnä. Ainakin vihreää! Vedet ja taivas kuuluvat olla sinisiä, aurinko keltainen ja kukat huolehtivat muiden värien kirjosta.

Miten koet värejä muuten? Näetkö tai tunnetko sinä ne sisimmässäsi? Olotilojahan kuvaillaan joskus väreillä. Minä näen joidenkin asioiden tuomat tunteet väreinä. Ajatellessani joitain paikkoja tai ihmisiä, ovat ne saattaneet saada ympärilleen tietyn väriset kehykset. Tunteiden värittämät kehykset. 

Kun vuosia sitten kävin läpi syvää uupumusta, supistuivat henkiset värit minimiin. Maailma tuntui peittyvän harmaaseen usvaan. Halusin löytää tuolloin värit takaisin sisimpääni, parantuakseni. Halusin tuntea asiat taas kauniiden värien kautta. Harmaakin on kaunis väri, mutta värit tarvitsevat kaikki toisiaan. Niin myös sisimpämme värit! 

Värien maailma palasi kukkien kautta. Keväällä kaupat täyttyvät kauniista tulppaaneista ja niitä löytyi myös lähikaupastani. Yhdistin värejä ja nautin niiden kauneudesta. Värit alkoivat palata taas sisimpääni ja kodin seinät saivat hiljalleen oman osansa maalipurkkien kautta. 

Nykyään väritän kalenterini tapahtumia puuväreillä. Aukeama, josta näkee useamman kuukauden kerralla on värikäs. Viikonloput, juhlat, matkat ja loma-ajat... Vuoteni täyttyy iloisilla väreillä ja jaksottuu sen myötäkin mukavasti. Harmaata ja tumman sinistä saa tulla mukaan kun elämä sitä antaa, sillä elämänkirjo on tärkeää.

Heinäkuuni täyttyy lomailun myötä iloisilla väreillä ja äänten runsaudella. Viis säästä, sillä minä itsehän päätän miten sisimmässäni päiväni vietän!

Värien ja kauniiden äänten täyttämää kuukautta!