talvi%202011%20003.jpg

Ulkona on aivan upea keli! Sininen taivas, aurinko paistaa ja lämmittäkin jo hieman. Pakkanen on juuri sopivaa ja puhdas lumi tekee maisemasta lumoavan kauniin. Linnut sirkuttelevat kuulumisiaan ja ilmassa on hieman uuden kevään tuntua. 

Aurinko, tuo kultainen ja lämmin aarteemme. Pimeän talven selän taituttua, auringon säteet pieninäkin annoksina, tuo energiaa ja hyvää oloa. Matkaamme jälleen kohti valoisampaa vuoden aikaa, lämpöä ja luonnon heräämistä. Pikkuhiljaa saa keventää kaulaliinan kierroksia kaulalla ja paksummat rukkaset voi vaihtaa kevyempään. Valitettavasti joidenkin ihmisten väärät päätökset, näkyvät nyt meillä ilmastonmuutosten myötä myös kurjina keleinä, mutta ei anneta sen hapattaa mieltämme. Meillä on silti kauniita päiviä jokaisena vuodenaikana ja omalta osaltamme voimme vaikuttaa aina parempaan huomiseen.

Talvi talven jälkeen olen huomannut potevani jonkin asteista kaamosmasennusta. Se vaikuttaa mieleen ja kehoon. Kadehdin karhuja tai siilejä, jotka voivat käperytä talvipesään nukkumaan ja heräillä auringon paluuseen kevään tullen. Toisaalta mukautuisin myös Muumitalon hiljaisuuteen, josta voisin välillä käydä mäenlaskussa ja sitten palata takaisin peittojen alle nukkumaan. Tykkään toki talvesta ja pimeydestäkin, mutta ne vain tuntuvat vievän paljon energiaa. Voisin viettää helposti tammi-helmikuun jossain etelässä, kaipaamani lämpimän auringon alla. Olen haaveillut siitä jo vuosikausia. Kukaan ei voi sanoa, etteikö se vielä joskus toteutuisi!

Aurinkoinen sää saa monenlaisia tunteita heräämään. Kyllä, esimerkiksi romantiikka kukkii helpommin ja energiatasot nousee. Aurinko saa myös helposti siivous- ja remonttihirmut esiin! Pölyisten, kynttilöiden tummentamien ikkunoiden läpi ei pahemmin halua kurkistella. Ikkunoiden pesun jälkeen valkenee koko kodin piiloon jääneet pölypeikot sekä tahrat ja muut mahdolliset epäkohdat! Omalla kohdallani tämä tietää suursiivousta, huonekalujen paikan vaihtoja ja joskus seinienkin uudelleen maalausta. En toki tarkoita, että eläisimme kuin possulassa täällä kesästä kevääseen. Ei ei, vaan auringon ja kevään myötä haluaa nähdä muutakin uutta kuin kukkaruukkujen uudet versot. Kevään edetessä pidemmälle reviiri laajenee pihalle päin ja multasormet alkavat syyhyämään.

Aurinko aurinko lettuja paistaa.... Täällä kyllä tuoksuu letut, mutta miehen toimesta. Taidan lähteä syömään ja samalla voisi miettiä olohuoneeseen pientä remppaa!

Nautitaan kaikesta hyvästä!