DSC_2274.jpg

Kevät, tuo ihana kevät ja sen kruunaava vappu. Minulle vappu merkitsee varsinaisesti puutarha kauden avausta. Harava, työhanskat, kukkapurkit, multapussi, lapio, roskapussit ja mieli täynnä ideoita. Lintujen laulu ja auringon lämmittävä paiste extrana antaa vain lisää intoa. Sama tunne sekä odotus vuodesta toiseen ja ennenkaikkea säästä riippumatta. Maltan kyllä odottaa, mutta välillä odottavan aika tuntuu pitkälle ja tylsälle.

Tänä vuonna tuntuu kevät eksyneen johonkin sivupolulle. Se yrittää kyllä saapua, mutta ei vain löydä reittiä takaisin. Sillävälin talvenhäntä härnää ja kiusaa, pyryttää lunta ja nipistelee pakkasella. Naureskeleeko meille kevään odottajille? Luonnolla on omat lakinsa ja sille ei voi ihminen lopulta mitään. Jospa ensi viikolla kevät löytäisi jo tiensä tänne.

Facebook päivityksistä päätellen etelässä on juuri nyt hieman lumista. Täällä pohjoisemmassa aurinko kuitenkin paistaa ja lämpötila näytti iltapäivällä meidän terassilla +13. Huomenna taidetaan saada mekin sitä lunta vielä, mutta ennemmin nyt kuin kesäkuussa! Harava pääsi kuitenkin lämmittelykierrokselle ja lumikasatkin pienenivät hyvällä vauhdilla. Luotetaan, että äitienpäiväksi on puut saaneet vihreät silmunsa hyvälle alulle, ruohot viheriöi ja kukat alkavat vallata pientareita sekä kukkapenkkejä.

Sata vuotiaan Suomen kunniaksi voisi kaikki itseasiassa istuttaa kukkia ja pensaita! Kerrostalojen parvekkeet saisi loistonsa jouluvalojen jälkeen kukkalaatikoista ja kaikkien pihojen edustat täytetään kukilla. Ja kukaan ei riko, turmele eikä tuhoa mitenkään mitään istutuksia! Vaikka vettä ja räntää tulisi koko kesä, niin ei lannistuta. Tämä maailma tarvitsee kauneutta, jonka luonto on meille antanut. Me saamme osaltamme nyt koristaa maata, jonka puolesta ovat aikaisemmat sukupolvet taistelleet. Kaikella kunnioituksella, mutta itse olen oikein hyvilläni ettei minun tarvitse nyt hölpöttää venäjää ja olla kyseisen maan johtajan alamainen. Kiitos Ukki ja Pappa sekä kaikki te muut asiaan osalliset.

Haastan tässä ja nyt jokaisen tätä lukevan istuttamaan haluamansa kasvin tai puun, purkkiin tai maahan, oman maamme kunniaksi. Ja saa yllyttää muutaman kaverinkin mukaan!

Värien täyttämää Kevättä!