DSC_0665.jpg

Sängyn alta kaivoin sen, räsymaton puhtoisen

Lattialle levitin, hapsut suoraan sivelin

Huomasin raidan punaisen, joululakanan vanhan kuluneen

Sinisen raidan tuntee kaikki, isän vanha saunatakki

Ruskean kirjavat kuviot ovat pienimmän veljen kalsarit

Mustat raidat matossa oli joskus veljen verkkarit

Äidin hame vaalea, kulkee monena raitana

Oma vanha pyjama, on kaiken tämän keskellä

Meidän perheen räsymatto minun lattialla.

Monen vuoden muistot yhteen äidin kutomina.

 

Tämän vuoden tapahtumista jos kutoisi räsymaton, niin sen kirjavuus hivelisi varmasti silmiä.

Minun vuosi alkoi lennokkaasti uusiutuneiden työkuvioiden tähden, loppu talvesta iloitsimme tyttären valmistumisesta kokiksi ja äitinä katselin haikein mielin hänen muuttoa omaan kotiin. Kevään aikana työpaineet söi huumorin kukkaa kummasti ja kevään lähestyessä kesää pikkuveljen sydänkohtaus pysäytti kaiken turhan murehtimisen. Kesän alussa pojan rippijuhlat toi suurta iloa suvun kokoontuessa sekä kesän reissailut Suomessa sekä euroopassa.

Töihin palatessa alkoivat lisäopiskelut työn ohessa ja uudet haasteet työn toteutuksessa. Oma terveys alkoi muistuttaa huolenpidon tärkeydestä, mutta jääräpäinen minäni viittaili asialle kintaalla. Talven alkua odotellessa pojalleni tehtiin rintalastan korjausleikkaus ja se tuntui äidin sisimmässä syvällä. Joulu tuli onneksi uskolliseen tapaansa ja sen viettäminen oman perheen kesken on aina yhtä ihanaa. Nyt on vuotta 2017 jäljellä jokunen tunti ja hyvillä mielin voin katsoa millainen räsymatto tuli.

Hyvä tuli. Tunteiden kirjo ja elämisen makeus, siinä monta kudosta mattooni. Kaikki meistä kutoo oman mattonsa raidat oman elämän tapahtumilla, joka vuosi uudelleen. Se ei toista itseään, ei kysele ohjeita, ei kysy lupaa. Se matto vaan syntyy meidän eletystä elämästä, omista kokemuksista, omista tunteista. Elämä ei todellakaan kysy aina lupaa eri tapahtumiin, mutta se ei tarkoita ettemme saa tuoda eri värejä mattoon myös omasta tahdostamme.

 

Hyvää ja Onnen täyttämää Uutta Vuotta

sekä lämmin kiitos kaikille teille blogini lukijoille!