IMG_20180228_202414.jpg

Kirjoittaminen on minulle yksi tapa saada puhdistaa sisintäni ja saada jopa ajatuksia järjestykseen. Mukavinta tässä on se, että saan kirjoittaa koko sieluni pohjasta, mutta kenenkään ei tarvitse pakolla lukea. Toista se on sitten, kun avautuu puhumalla. Siinä vastaanottajalla on sitten hankalampi valinnan paikka, kuunnellako vai kunniallisesti häipyä muualle!

Päiväkirjoja olen kirjoitellut ala-aste iästä lähtien, välillä tiuhemmin ja välillä vuosienkin viiveellä. Niiden lukeminen jälkeenpäin on mielenkiintoista ja siinä löytää itsestään uusia näkökulmia. Lukemisen lomassa saa käydä läpi koko tunteiden arsenaalin surusta iloon, rakkaudesta menetykseen, syntymästä kuolemaan ja jännityksestä tylsyyteen... Paljon on ehtinyt tapahtua ja mitä lie vielä tapahtuukaan!

Runoja tai suuria mietelmiä ovat rustanneet varmaan kaikki jossain vaiheessa nuoruuttaan. Minun nuoruuteen kuului SinäMinä ja Regina lehtien sydätä pakahduttavat rakkaus tarinat, Suosikin pitkätukka ihastukset ja kavereilta kopsatut runoilut rakkaudesta, erosta ja kaipuusta. Niitä yritin itsekin rustailla ensimmäisten suurten tunteiden vallitessa palavina sisälläni, kun tuntui. että elämäni rakkaus, maailma ja tulevaisuus ovat juuri nyt tässä - ei missään muualla. Muutamien elämän rakkauksien näytettyä farkkutakin selkää alkoi runouskin muuttua aiheiltaan hieman avoimemmaksi muuhun maailman menoon. 

Ajanmyötä vihkojen sivuille, irto papereille ja tietokoneen syövereihin alkoi tallentua runoja, ajatuksia, värssyjä ja mietteitä kaikesta koetusta ja kaivatusta. Muutamia pyyntöjä tuli värssyjen suhteen ja niistä saatu kiitos antoi mieltä kirjoittaa lisää. Elämän myllerrykset niin hyvässä kuin pahassa tallentuivat sanoiksi ja lauseiksi. Oma tunnuslauseeni itselleni on; anna minulle kolme sanaa ja kirjoitan niistä sinulle tarinan tai runon... 

Tarinan keksiminen on haastavan ihanaa. Töissä saan toteuttaa sitä aikalailla ja lapset saavat kuulla tarinoita joita voi kuulla vain sen kerran, sillä se kuuluu siihen hetkeen missä ollaan juuri sillä hetkellä. Voin toki yrittää kerrata sitä myöhemmin, mutta se ei toimi samalla tavalla. Uniikkia ja hauskaa!

Tyttäreni ollessa pieni kerroin hänelle iltasatuna tarinaa Marjukasta. Marjukka toimitti paljon samoja asioita kuin tyttäreni, mutta tapasi huomattavasti enemmän mielikuvitusolentoja ja osasi jutella mukavia metsän eläinten kanssa. Sitten eräänä iltana Marjukka nousi lentokoneeseen ja matkusti kauas pois... En oikein tiedä minne, sillä en osannut sen jälkeen kertoa Marjukan tarinaa enempää ja iltasatu taisi vaihtua iltalauluihin. Tuo Marjukan katoaminen on minulle edelleen oma pieni mysteeri, tuntui oudolta etten osannut tuoda häntä enää takaisn. Hän oli kuitenkin vain mielikuvitukseni tuote! Kaikella on siis aikansa.

Olen haaveillut kirjoittamisen ohessa myös omasta kirjasta. Millaisesta, sitä en osannut päättää. Raastavaa rakkautta, julmaa murhaa, piilevää viekkautta vai salaisuuksien täyttämää mysteeriä???? Mieli teki tehdä jotain suurta kun edes  kerran saisin mahdollisuuden, mutta sanoja ei tullut paperille romaania varten millään. Hyviä alkuja useampi, mutta ne jäivät kaikki leijumaan johonkin kohtaan mihin en löytänyt sanoja jatkaa. Kuin Marjukan lentokoneeseen nousu.

Viime keväänä näin mainoksen jossa tarjottiin mahdollisuus julkaista oma runokirja ilmaiseksi. No, olihan siinä silloin joitain ehtoja, mutta se haastoikin minut yrittämään. Tekeminen viivästyi ja kirjan raakileeni lähti matkaan vasta puolivälissä joulukuuta. Tammikuussa tuli viestiä että kirjani julkaistaan. No, kyseinen kustantamo julkaisee nykyään kaikki sinne lähetetyt runokirjat, joten en nyt koe olevani mitenkään erikoinen. Mitäs sen väliä? Oma kirja, minun runoilla ja ottamillani valokuvilla täytettynä. Riittää minulle. Saa sitä toki muutkin lukea ja sen itselleen hommata.

Yksi haave on toteutunut ja se on tuonut mukanaan toiveen toisen haaveen täyttymisestä. Mielessä on nyt kertoa  tarinoita lapsille kirjan kautta. Voisin kokeilla jälleen tikulla jäätä. 

Haaveesta todeksi, jos ei juosten niin sitten edes hiipien. Hyvää viikonloppua!

IMG_20180228_202444.jpg