IMG_20180719_124418.jpg

Onko Sinulla omaa voimasanaa? Voima kappaletta? Voima tunnetilaa? Voima mielikuvaa? Omaa voima verbi listaa?

Olin eilen sanataideklubissa, jossa teimme erilaisia harjoituksia omaan minuuteen liittyen. Yhdessä harjoituksessa kirjoitettiin teksti vain verbejä käyttäen. Ensin ajattelin tehtävästä, että mitä ihmettä, mutta hetken kuluttua verbit elämästäni vain soljuivat paperille...

Rakastuin, tutustuin, ihastuin, hullaannuin, pakenin, palasin, totesin, halusin, juoksin, hiljennyin, toivoin, petyin, haaveilin, kävelin, hidastin, pysähdyin, sain, onnistuin, katsoin, kasvatin, itkin, silitin, uudistuin, ponnistin, synnytin, äitiydyin, voimistuin, rohkaistuin, asetuin, opin, nukahdin, paranin, siivosin, luotin, pelastuin

Ne eivät ole järjestyksessä, ne ovat sekaisin, kuten elämän tapahtumat verbeinä kuuluu ollakin.

Verbejä olisi varmasti ollut paljon enemmänkin, mutta nuo riittivät nyt. Ne ovat sanoja, tapahtumaa tai tekemistä kuvaavia sanoja, teonsanoja.  Silti voin itse lukea niistä oman elämäni tapahtumia ilman yhtään ylimääräistä sanaa tai selitystä, Tuosta pienestä tehtävästä muodostui viidessä minuutissa minun elämääni kertovat voimaverbit. 

Suosittelen kokeilemaan. Ota kynä, paperi, hengitä syvään ja kirjoita. Saat elämäsi voimaverbit muutamassa minuutissa ja huomaat olevasi aika kokonaisvaltainen tyyppi!

Olen joskus aikaisemminkin kirjoitellut musiikin tai mielikuvien merkityksestä omassa elämässäni. Sanat, tunteet, mielikuvat ja sävelet, ne antavat vahvistusta, voimaa, lohtua, rohkeutta, toivoa tai lupausta. Eihän ne tietenkään aina ole oikotie onneen ja autuuten, mutta jospa edes hetken laastarina kunnes parempi aika taas koittaa. Niin, tai sitten se huippu hetki on juuri menossa ja mielen taustalla soi Sunrise Avenuen Lifesaver ilotulitusten säestämänä! 

Seuraavien tuntien verbit taitavat olla, imuroi, kävele, kuori, keitä, pyöritä, paista, hymyile ja nauti. Koko ihana perheeni on tänään saman ruokapöydän ääressä.