IMG_20171228_202740.jpg

Viimeksi haikailin muuttolintujen perään ja haaveilin muutoksesta työelämässä. Haave kuultiin jossain ja tammikuussa uusi työ kutsuu! Wohoo! Linnut toivon näkeväni sitten keväällä paluumuuttajina ja kesän tuojina.

Tämä syksy on tuonut eri haasteiden myötä myös syvää kiitollisuutta. Olen aina ajatellut, että kun antaa hyvän kiertää niin sitä saa sitten itsekin. Eihän se hyvä nyt samantien aina rapsahda eteen, mutta ajanmyötä kyllä. Veikkauksen tukemisesta odottelen vielä reippaampaa voittopottia, mutta joistakin toisista hyvistä teoista tunnen saaneeni jo vastapalveluksen. Mukavaa niin, kannustaahan se tekemään lisää hyvää. 

Joulun lähestyessä alkaa kauppojen kohdalta valtava paine ostamisen suhteen, järjestöt pyytävät muistamaan omiaan, yhteisöt muistuttavat kulutusjuhlan rappiollisuudesta, lääkärit varoittavat juomista ja syömisistä, yksinäisyys, syrjäytyminen, epäusko, tosi usko, kielteisten jouluallergia, kristillisyys, juutalaisuus, muslimi ja ateismi... Kaikki muistuttavat itsestään niin hyvässä kuin ikävässä. Ainoastaan Joulupukki pyytä vain olemaan kiltti! Ei mitään sen suurempaa. Ja tontuthan niitä lahjalistoja varsinaisesti kärttävät ;) Olisiko Joulupukin pyynnössä koko joulun maallinen sanoma? Ollaan kilttejä. Ei, muuten maksa mitään.

Voiko Joulu olla ihan vain Joulu ja jokainen saa viettää sen omalla tavallaan. Okei, se on perhejuhla, mutta voisiko sen kärkevää korostamista jotenkin pehmentää? Joulu on talven juhlaa, aikaa rauhoittua, nauttia siitä hyvästä mitä ympärillä on. Ymmärrän, ettei se voi olla sitä kaikille, mutta hyvyyden juhlan nauttimisesta jokainen saisi edes pienen rakkauden tunteen omaan elämäänsä? Tuetaan hyväntekeväisyyttä ja huomioidaan lähellä olevat ihmiset, omien mahdollisuuksien mukaan. Joulukortti vanhainkotiin, pieni muistaminen vähävaraisille, ystävällisyys ja kohteliaisuus...

Maailman tilannetta katsoessa ja pohtiessa, moni asia kumoaa hyväntahtoisuuden, rauhan ja rakkauden. Se on sääli, mutta me emme voi kaikkea muuttaa. Muutetaan siis asioita ympärillämme, näytetään mallia. Monesta lumihiutaleesta syntyy lopulta kaunis hanki.

Taas tultiin jouluun ja riemuita saa.... Tämä vuosi umpeutuu pikkuhiljaa, paljon on tapahtunut, mutta se kuuluu elämään. 

Meidän perheessä alkaa tänään joulun odottelu. Keittiöön jouluverhot, muutama vielä neutraali joululiina pöydille ja jotain pientä koristetta esille. Joutaahan sitä sitten taas tammikuusta 11 kuukautta sipistelemään muita juttuja!

Rentoa ja hyväntahtoista oloa sekä eloa!