DSC_2464.jpg

Olen kirjoitellut joskus aikaisemminkin mukavasta harrastuksesta nimeltä remontoiminen. Pientä pintaremppaa sinne ja tänne. Nyt on kuitenkin edessä aivan muuta, kun kyseessä on SE remppa. En nyt tarkoita mitään suomen ennätys remppaa vaan tätä asuntoa mullistavaa remppaa!

Tulevien kuukausien aikana koti saa uutta lattia pintaa (isä ja pikkuveli lupautuivat auttamaan), maalatut katot (onneksi on pitkä mies), uudet ikkunat (no se on taloyhtiön osuus tässä), uuden keittiön ja uudistetun vessan sekä jotain pientä sipistelyä mitä nyt matkan varrella vielä keksin. Budjetti on minimaalinen ja mielikuvitus rajaton. Lopputulos toivottavasti miellyttävä.

Remontointi välineiden, materiaalien ja kalusteiden hommaaminen on mielenkiintoista puuhaa. Tarjouksia on vahdittava, sivustoja selattava, vinkkejä metsästettävä ja realismi säilytettävä. Ylimääräiset tavarat ja huonekalut saavat kyytiä tori.fi;n sekä SPR;n Kontin kautta. Jotenkin silmissä siintää näky loputuloksesta, mutta matka sinne on vielä mutkikas sekä haastava. Jännittävää!

Ostin talvella Kon Mari kirjat. Ensimmäisen kirjan kohdalla selvisi jo ensimmäisten sivujen aikana yksi hyvä ajatus. Heitän pois/kierrätän kaiken (no, miltei kaiken) mikä tuo negatiivista elämääni. Ja mitä oikeasti tarvitsenkaan arjessa sekä juhlassa? Ehkäpä vain osan siitä millä nyt kaappini olen täyttänyt! Kirjan lukeminen jäi niille sivuille... Täytynee jatkaa taas joku päivä.

Äidilläni on tapana sanoa, että 'aika tavaran nauttii'. Mitä se nyt lopulta ikinä tarkoittaakaan? Ajan myötä tavara haalistuu ja menee kelvottomaksi? Tavaran arvo nousee? Tavarasta tulee ainutlaatuinen? Tavaran voi käyttää uudelleen? Vai mitä?Varmasti tuolla lausahduksella on savolainen alkuperä, sillä sen kierous jättää vastuun kuulijalle!

No niin, minun tavarat nauttivat nyt muutosten tuulista. Syksyyn mennessä ne löytävät paikkansa joko kotoani tai jostain ihan muualta. 

Toki tilalle on hommattava myös uutta. Keittiön vanhat kaapit ovat osittain vielä kelpo tavaraa käyttöön, mutta ei sovi uuteen keittiöön. Eli Kempeleessä olis keittiön kaappeja saatavilla kahvipaketin hinnalla ;) Tulee näytille myöhemmin toriin... Keittiöremontti on kyllä tämän projekstin jännittävin osuus. Miten valita oikein, edullisesti ja silti tasokkaasti, riittävästi ja ennenkaikkea osata hahmottaa kokonaisuus? No, nyt voidaan vetäistä keittiöfirmojen ja keittiösuunnittelijan kortti hihasta. Ehei, haluan suunnitella ihan itse. En väitä osaavani pätkääkään, mutta minulla on kaksi ajatusta ja niistä toiseen on päädyttävä. Netin suunnitteluohjelmalla pääsee hienosti alkuun ja saa laskettua hintaakin. Kyllä, Ikean keittiötä suunnittelen! Varmaan ainoa mihin rahat riittää. Sitten tilausta tehdessä haluan asiantuntijan kertomaan mikä meni pieleen ja miten paljon tarvitsenkaan apua hyvän lopputuloksen aikaansaamiseksi!

Pikkuveli kyllä kehotti ottamaan tarjouksia muutamilta firmoilta vertailunkin vuoksi. Sen toki voin tehdä. Mitä lie tuumaavat kun sanon budjetin ja kysyn mitä sillä heiltä saan? 

Haluan muutenkin mahdollisimman minimaalista ja yksinkertaista. Mitä järkeä on maksaa muutamista laudan pätkistä ja levyistä maltaita? En nyt sentään mitään kenttäkeittiötä nuotiopaikalla ole suunnittelemassa, mutta sellainen peruskäteväkeittiö olis hyvä. Hyvät kaapit tai laatikot astioille, kuiva-aineille, kattiloille... Laskutilaa sopivasti ja kauniit seinät. Niin, haluan että seinät eivät täyty kaapeista vaan kauniista pinnasta ja muutamasta hyllystä.

Mielenkiintoisia viikonloppuja edessä niin minulla kun perheenjäsenilläkin.... On oikeastaan hienoa omata enemmän mielikuvitusta, uskoa, itsevarmuutta ja haaveita kun taitoa sekä realismia! Silloin kaikki on mahdollista.

Aurinkoa ja uusia ajatuksia kaikille!