Disneyn piirretyssä Aladdin ojentaa kätensä prinsessa Jasminille ja kysyy; Luotathan? Jasmin tarttuu hänen käteensä ja he lentävät matollaan halki yötaivaan. Turvallisesti.

Luottamus on yksi turvallisuuden tärkeimmistä kulmakivistä. Me tarvitsemme luottamusta läpi elämän, syntymästä kuolemaan. Luottamus ei koske vain ihmisiä vaan kaikkea elävää ympärillämme. Liikenteessä on luotettava kanssa kulkijoihin, työelämässä työkavereihin, sairastuessa lääkärin ja ruokakaupassa kauppiaan asiantuntemukseen, lisäksi ystäväpiiri, lasten hoitajat ja opettajat, puoliso, koira, naapuri, auto..... Ja ennenkaikkea luottamus omaan itseen! 

Luottamuksen menettäminen on yllättävän helppoa. Siihen ei tarvita kuin muutama sekunti, mutta sen takaisin luomiseen voi mennä vuosia tai se ei palaudu koskaan. Jokainen voi varmasti allekirjoittaa tuon. 

Olen miettinyt viikonloppuna paljon luottamukseen liittyviä asioita. Olen tekemässä työelämässäni muutosta ja tiedän sen vaikuttavan useampaan ihmiseen. He luottavat läsnäolooni, mutta minä en voi luultavasti jäädä. On aika jatkaa matkaa... 

Läheiseni luottavat, että teen oikeita päätöksiä joiden myötä elämämme jatkuu normaalina. Haluan olla luotettava ja rakastava äiti, joka huolehtii että lapsilla on hyvä olla ja asiat järjestyy mahdollisimman hyvin. Haluan olla luotettava puoliso, joka osaltaan rakentaa hyvää parisuhdetta ja saa rakastaa koko sydämestään. Haluan olla luotettava tytär, luotettava miniä, luotettava sisko, ystävä, kaveri, työntekijä...

Milloin voisin olla epäluotettava? Hmmmm, ehkä joskus jossain tilanteessa... Niitä hetkiäkin tulee, kaikkea ei aina jaksa tai vaan pysty. On vain muistettava mahdollinen seuraus ja oltava rehellinen.

Saako maailma olla epäluotettava? Hmph, aika iso kysymys. Maailma on aika epäluotettava ja se on surullista. Meidän ihmisten kuuluisi tehdä tästä kaikesta luotettavampaa. Suuria lupauksia suurilta tahoilta, mutta silti sillat romahtavat. Tästä saisi kirjoitettua enemmän kuin ketään edes kiinnostaa lukea, joten jätän tämän aiheen täysin ilmaan. Yksi ihminen ei paljoa voi, mutta kaksi jo tuplaten enemmän oli kyse hyvästä tai pahasta. Luvataan jokainen tahollamme tehdä päivittäin paljon hyvää!

Pikakelaus takaisin alkuun ja tuohon taianomaiseen hetkeen Aladdinin ja Jasminin välillä....ja stop. 'Luotathan?'

Haluan luottaa hyvään ja tehdä itse parhaani sen eteen! En voi pelastaa maailmaa, en voi olla aina läsnä heille jotka minua ehkä tarvitsevat, mutta haluan olla silti parhaani mukaan luottamuksen arvoinen.

Minä luotan, että tämä elämä antaa minulle taianomaisen matkan, turvallisesti, viimeiseen päivääni saakka.