IMG_20170923_143445.jpg

 

Joskus tulee tunne, että vieressä on joku ja kun kääntyy siinä ei ole ketään. Vai oliko? Tunne voi olla jopa niin voimakas, että tuntee kosketuksen. Oliko siinä nyt oikeasti jotain?

Itselläni on tälläisiä kokemuksia paljon. Selityksiä on varmasti monenlaisia, mutta kun uskon henkimaailmaan niin oletan vain jonkun tutun käyneen lähellä. Se ei pelota tavallisesti, mutta joskus on tullut outo tunne ja silloin luulen ettei vierellä käynyt kukaan hyvässä hengessä. 

Näenkö näkyjä tai tunnenko turhia? En. Olen realismissa elävä ihminen ja annan aistieni ottaa vastaan mitä maailman tuulet minulle tuovat. Se ei vaikuta muiden elämään, se on minun rikkauteni. On eri asia nähdä jotain konkreettista kuin aistia se.

Kävin vuosia sitten tapaamisessa eräässä vanhassa talossa. Kesken tapaamisen huoneen kiinni ollut ovi avautui hieman, ihankuin joku kurkistaisi oliko huoneessa ketään. Tunsin, että meitä katsottiin hetki ja sitten tunne katosi. Tuttavani totesi tyynesti, että talon hyväntahtoinen haamu kävi tervehtimässä. Teki sitä kuulemma usein ja iltaisin tai aamuisin saattoi kuulla haamun liikkeet yläkerrassa sekä rappusissa. 

Kuinka paljon ympärillämme tapahtuu asioita joita emme aisti? Kun haluaa nähdä asiat hyvällä tavalla ja luoda ympärilleen positiivista energiaa, niin eikö se vie tunteen myös muiden läheisyyteen. Huononakin päivänä ympärillämme on hyvää tahtovia ihmisiä, vaikka emme sitä tunne tai näe. Aitoja ihmisiä. Maailma sisimmässämme ei ole harmaa vaan täynnä värejä ja tuo harmaus on vain pieni osa siitä. 

Tunnen ihmisiä joiden on vaikea tai lähes mahdotonta uskoa, että voi olla jotain mitä ei näe tai tunne. He haluavat myös muiden näkevän maailman samanlaisena. Tietenkin heillä on oikeus tuntea miten itse parhaakseen näkevät, mutta heillä on myös velvollisuus antaa muiden nähdä enemmän. Se ei ole heiltä pois. Joten, avoimuutta mielten syvyyksiin!

Istuessani mökillä laiturilla, voin tuntea isovanhempieni seisovan rannalla. He ovat siellä ikuisessa kesässä. Joskus tunnen hennon hipaisun, kevyen kosketuksen... Kuka se oli? En tiedä, mutta se rauhoittaa, antaa tunteen etten ole yksin.